Seminar de training Voluntar Profesionist

Training-ul “Voluntar Profesionist” este un seminar dezvoltat in cadrul programului Prietenii din Spital. Seminarul isi propune sa contribuie la dezvoltarea unor competente (cunostinte, abilitati si atitudini) necesare in activitatile de voluntariat, dar si sa sprijine voluntarii in identificarea de oportunitati de voluntariat potrivite pentru ei si in concordanta cu propriile motivatii.
Cursul abordeaza teme precum: drepturile si responsabilitatile voluntarului, oportunitati locale de voluntariat, impactul activitatii de voluntariat asupra comunitatii, dezvoltare personala si profesionala prin voluntariat, lucru in echipa, abilitati de comunicare si managementul conflictelor.

Seminariile au loc lunar, in general in ultima zi de joi a lunii incepand din luna mai 2014 pana in luna martie 2015. Pentru datele exacte consultati pagina Calendar.

Agenda zilei de seminar:

Sesiunea I 9:30-13:00

Teme principale/ ASPPS

 1. Bun venit si introducere participanti
 2. Prezentarea contextului – organizatii partenere, proiect, linie de finantare . Sectorul ONG
 3. Legea Voluntariatului -rolul resurselor voluntare
 4. Legea voluntariatului 2014 / drepturi si obligatii

Pauza de pranz 13:00-13:30

Sesiunea II 13:30 – 17:30

Teme principale/ ReGeneratia

 1. Comunicare
 2. Lucru in echipa
 3. Managementul conflictelor
 4. Cariera ta si Voluntariatul

Acte necesare pentru inscriere la training-ul “Voluntar Profesionist”:

 • Copie C.I.
 • Formularul de înscriere completat online

Inscriere

 
 • Misiunea principala a Serviciului de Voluntariat "Prietenii din Spital" al ASPPS este inființarea, operarea și dezvoltarea serviciului permanent de voluntariat în Spitalul de Psihiatrie Sibiu, pe baze profesioniste, prin atragerea, formarea și reținerea voluntarilor în programe determinate, în scopul susținerii nevoilor specifice ale pacienților psihiatrici beneficiari.
 

Verificare

Comments are closed